گسترش شهر ها اگر با ترویج حجاب و عفاف و سبک زندگی اسلامی همراه نباشد کم کم باعث ایجاد احساس نا امنی برای این دسته از افراد از جمله زنان و دختران خواهد بود که این گزارش به صورت اجمالی با پرداختن به این موضوع و در گفتگو با معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان یزد علل و عوامل آن را بررسی کرده است.
« امنیت » به معنی امن بودن است و نقطه مقابل آن « نا امنی» به حالتی گفته می شود که انسان با خطر یا تهدید رو به رو باشد. خطر می تواند توانایی ها و برخورداری ها یک شخص را که ممکن است حتی آبرو و احترام را نیز شامل شود از بین ببرد.
امنیت و یا همان احساس بی خطری، یکی از نیازهای اساسی انسان و یکی از نعمتهای بزرگ الهی شمرده شده است و ناامنی یکی از بلاها است.
برخی کارشناسان معتقدند که آنچه امنیت زنان را در جامعه امروز تهدید میکند، تنها نوع حاد آن یعنی تجاوز به عنف نیست بلکه مزاحمتهای کلامی، تهدید و ارعاب زنان در خیابانها با الفاظ زشت، آزار در محیط کار، فشار در خانه بویژه برای زنان شاغل و … از جمله مواردی است که ناامنی روحی و جسمی زنان را به همراه دارد.
زنان یزدی از دیرباز به رعایت حجاب و عفاف مقیّد بوده اند و شهر یزد یکی از امن ترین شهر ها در این زمینه شهرت یافته است. اکنون با افزایش جمعیت، دانشگاههای متعدد، پذیرش دانشجویان غیر بومی غیر محجبه و مهاجر پذیری اعم از اتباع بیگانه و یا هموطنان غیر بومی، راه ورود فرهنگ های مختلف را به شهر یزد گشوده است و گرچه عده کمی از این افراد خود را با فرهنگ یزدی ها مطابقت می دهند بلکه باعث تأثیرات منفی از جمله بدحجابی روی زنان و دختران یزدی هم شده اند که مسؤولیت متولیان فرهنگی و آموزش و پرورش را بیش از گذشته سنگین تر می کند.
حجاب یکی از توصیه های واجب دین مبین اسلام است که در قرآن صریحا به آن تأکید شده است و ترویج و گسترش آن نیازمند برنامه های فرهنگی متنوع برای سنین مختلف به ویژه در قشر زنان است و اگر بنیه اعتقادی خانواده ها قوی باشد قطعا زنان و دختران آن خانواده نیز با پوشش مناسبی در اجتماع ظاهر می شوند و احساس امنیت روانی و اجتماعی را برای افراد در پی خواهد داشت.
وجود ماهواره ها در منازل اعم از شهر نشین یا روستا نشین و عدم آگاهی خانواده ها در مورد پیامدهای شوم آن یکی از علل گرایش به مفسده برشمرده می شود و این در حالی است که ترویج سبک زندگی غربی و بدحجابی در برنامه های ماهواره ای باعث از هم پاشیدگی بسیاری از خانواده ها و طلاق شده است که خود پدیده ای با نام فرزندان طلاق و زنان مطلقه و سردرگمی این دو گروه را در پی دارد.
گرچه زنان محجبه در معابر عمومی کمتر احساس نا امنی می کنند ولی زنان بدحجاب با پوشش های نا مناسب و… یکی از عوامل ایجاد نا امنی علیه خود هستند.
برای تکمیل این گزارش گفتگویی را با معاون اجتماعی نیروی انتظامی یزد انجام داده ایم
پوشیدن لباس های بدن نما یکی از عوامل ایجاد نا امنی برای دختران و زنان
سرهنگ محمدحسن باقری در گفت و گو با خبرنگار یزدبانو، اظهارداشت : بد حجابی زنان و دختران نا آگاه در معابر و انظار عمومی اولین گام در جهت شروع سوء استفاده توسط مفسده جویان است.
وی با اشاره به اینکه همه اغفالگران ابتدا از راه قول و وعده ازدواج و اظهار عشق و محبت وارد می شوند، گفت: برخوردهای سبک همراه با خنده های نابجا به روی نامحرمان، افتادن در دام اغفالگران مفسده جو را در پی دارد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان یزد با اشاره به اینکه وجود ماهواره ها در منازل و عدم آگاهی خانواده ها در مورد پیامدهای شوم آن یکی از علل گرایش به مفسده محسوب می شود، افزود: پوشیدن لباس های بدن نما و نگاه های آلوده مردان ناصالح و مزاحمت های خیابانی، موجب ناامنی اجتماعی برای زنان و دختران می شود.
باقری افزود: بانوان با حفظ وقار و متانت خود در معابر و اماکن عمومی و برخورداری از عزت نفس، مزاحمین خیابانی را مأیوس نمایند.
وی با اشاره به اینکه باید از افشا نمودن اسرار خود به دوستانی که اعتماد کافی به آنان ندارند جداً بپرهیزند، ادامه داد: نحوه برخورد دوست همراه شما در خیابـان می تواند در به وجود آمدن پيامدهاي سوئي از جمله مزاحمت براي شما از سوی فرصت طلبان مؤثر باشد؛ بنابراین در انتخاب دوستان خود بیشتر دقت نمایید.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان یزد گفت: پوشیدن لباس هايي منقوش به تصاوير زننده و… پیامدهای سوئی را به دنبال دارد، که مزاحمت های خیابانی از مهمترین آنهاست و در هنگام مواجهه با مزاحمت های خیابانی، با خانواده، اولیاء مدرسه و معتمدين مشورت کنند.