سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۶
 |  19/ تیر/ 1393 - 9:25
  |   نظرات: بدون نظر
227 بازدید

14درصد بارداری ها در یزد به سقط منجر می شود/رشد سرطان در کشور به خاطر مصرف بی رویه داروهای پیشگیری از بارداری

مسؤول کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل سزارین را یک سوء تفاهم فراگیرو آسیب زا برای مادر وجنین دانست و گفت : در کشور ما این عمل 3 برابر متوسط جهانی است وحداکثر واقعیت دردنیای پزشکی جدای همه مسائل دیگرمافیای سزارین برای به جیب زدن سود کلان است .

 خانم دکترسیاح مسئول کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی درهمایش دو روزه تربیت مبلغ “جمعیت وتحدید نسل ” که درسالن همایش مکتب الزهراء یزد برگزار شد ضمن برشمردن آماردرزمینه وضعیت جمعیت درکشورطی 20 سال گذشته ومقایسه آن با آمار جهانی وتشریح دلائل شکل گیری پدیده تحدید نسل در دهه های اخیردست پنهان دشمنان دردامن زدن به این معضل را بی تأثیر ندانست.

وی سوء تفاهم در فضای بهداشتی را یکی از دلائل تحدید نسل دانست وافزود: در پزشکی سزارین را زایمان ناموفق می نامند واز آن به رستم زایی یاد می کنند چیزی که در تاریخ باستان آمده که چون زایمان رستم سخت بود اولین باراین عمل انجام شد ودرتاریخ به سزارهم نسبت داده اند .

*عبور سزارین در بیمارستانهای خصوصی ایران از مرز 80 درصد گذشت
مسئول کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت به آمار سزارین درآمریکا در زمان بوش پسراشاره کرد وگفت: در آن زمان این آمار از 25% به نزدیک 30% افزایش یافته بود که رئیس جمهور زنگ خطر را درکل سیستم بهداشتی اعلام کرد که مورد توبیخ وکنترل قرار بگیرد ودر کشورهای پیشرفته ای مثل انگلستان 85% زایمان طبیعی دارند در حالی که در ایران از 60% عبور کرده ودر بیمارستانهای خصوصی از80% ودرکلان شهرها وشمال شهرتهران از 90% تجاوز کرده است!
*سزارین یک سوء تفاهم فراگیر علیه مادر و جنین
دکتر سیاح افزود:  سزارین این سوء تفاهم فراگیر را آسیب زا وخطرآ فرین برای مادر وجنین دانست واظهار داشت: در کشور ما این عمل 3 برابر متوسط جهانی است وحداکثر سه سزارین بی خطر است، پس اگرفقط روش سزارین را جدای از دلائل دیگر در نظر بگیریم برای کنترل جمعیت وتحدید نسل کافی است!

* مافیای سزارین  برای به جیب زدن سود کلان است 

این مسئول خاطر نشان ساخت: واقعیت دردنیای پزشکی جدای همه مسائل دیگرمافیای سزارین  برای به جیب زدن سود کلان است ونیز فرهنگ عمومی و پرستیژکاذب درمیان زنان که نیازمند فرهنگ سازی است .
دکتر سیاح نقشه بهداشتی ایران را پرسزارین خواند وبا اظهار تأسف گفت: دو عمل عقیم سازی وازکتومی وتوبکتومی راه خلاصی از سزارین متعدد شده است! در حالی که عمل سزارین خوب وشیک وبی آسیب وانمود شده است بین 5 تا 10 برابر زایمان طبیعی هزینه بردار است وچند میلیارد بیمه تکمیلی صرف سزارین می شود که اگر به سوی برنامه های دیگر متمایل شود چقدر کمک کننده است.
*رشد سرطان در کشور به خاطر مصرف بی رویه داروهای پیشگیری از بارداری
وی به سوء تفاهم بعدی در این زمینه پرداخت وگفت: در حالی که روش های پیشگیری فراگیر بارداری گفتید کم آسیب وبی آسیب است در کشورهای پیشرفته این نوع داروها رها ورایگان نیست ودر کشور ما مصرف بی رویه این داروها نشان می دهد بسیاری سرطان ها دارد زیاد می شود که از متوسط جهانی از جهت رشد سرطان زنان رتبه اول است نه ازجهت زیاد بودن .
این کارشناس جمعیت با بیان این مطلب که در اطلاع رسانی همه راست گفته نشده اظهار داشت: ما حتی اگر مسلمان نبودیم منشور حقوق بیماردردنیا می گوید اگردارویی به بیمار می دهید باید فواید ومضرات آن را هم بگویید تا خودش تصمیم بگیرد. در خصوص مضرات داروهای پیشگیری همه چیز رانگفتیم ومردم ناآگاهانه و بی رویه مصرف نمودند.

*روش عقیم سازی غیر قابل برگشت است
دکتر سیاح سوء تفاهم بعدی را عقیم سازی خواند وگفت: روش عقیم سازی دردنیا، در ایران راه پیشگیری نام گرفت در حالی که اینقدر این روش غیر قابل برگشت است که در دنیا عقیم سازی می گویند نه پیشگیری.
وی به ادبیات دینی در این زمینه اشاره کرد وافزود: در ادبیات دینی هرگونه عقیم سازی حرام است که در کشورما دو روش عقیم سازی وازکتومی سه برابروتوبکتومی 3/8 برابرمتوسط جهانی است که گویا بهداشت در زمینه ترویج این برنامه ها جلوتربود ومبلغان کارخود را نکردند که  اینک به عنوان توابین با همکاری شبکه بهداشت حاضر است هزینه بدهد تا این سوء تفاهمات نهادینه را از سن بارداری، سزارین، عمل جراحی عقیم سازی غیر قابل برگشت برطرف کند.
دکترسیاح به اتفاق ناگوار بعدی در این زمینه پرداخت وخاطر نشان ساخت: سقط جنین در سال250000 است که البته این آمار دقیق نیست زیرا 6000آن قانونی وبقیه غیر قانونی وزیرزمینی است که 14% بارداری در یزد به سقط منجر می شود.
وی برد بهداشتی مسأله سقط جنین را چنین دانست: در حالی که این عمل ممنوع وحرام است وآدم کشی است چه کسی آن را انجام می دهد؟! ماما یا پزشک؟ سیستم های نظارتی کجایند؟!
سیاح با اشاره به فرهنگ عمومی به شکسته شدن قبح سقط جنین اشاره کرد وگفت: آیا کسی راجع به آن حرف نمی زند؟ خانواده به آن اهمیت نمی دهد؟ رواج فساد وجود دارد؟ برخی می گویند اگر پیشگیری نکنیم بارداری ناخواسته رخ می دهد که سقط را در پی دارد !در فضایی که بیش از نیمی از بارداری ها ناخواسته اند یک سوم منجربه سقط می شود؛ به راستی چقدر تفکر زنان ما دچار اشکال اساسی است!
*مبلغان دینی فرهنگ سازی کنند
این کارشناس به اهمیت فرهنگ سازی توسط مبلغان پرداخت وافزود: در فرهنگ سازی چه می کنید؟ عملی که جنایت وآدم کشی است وبرای مادرتا همیشه عذاب وجدان ومسائل روحی را در بردارد .پای ماهواره ها چگونه تهاجم می کنند وعمل شنیع سقط جنین را حقوق بشر معرفی می کنند باید با احیا گری توسط مبلغان به مبارزه با سوء تفاهم در فضای بهداشتی رفت.
سیاح به یک نمونه ازدسیسه دشمن در تحدید نسل اشاره کرد وگفت: یک بسته چای به عنوان” چا ی ترش” را که نگاه کردیم دیدیم درقسمت آرم آن نوشته “رشد بی رویه جمعیت باعث مشکلات اقتصادی است ” خیلی تعجب کردیم که ارتباط این چای با بحث جمعیت چیست ؟تماس گرفتیم با محل تولید گفتند به ما گفته اند اگر پیام بهداشتی بزنید امتیاز می دهند با پیگیری به وزارت بهداشت رفتیم که قضیه چیست ؟ گفتند ما نمی گوییم بلکه  یونسکوگفته اگر این برند روی محصولات شما باشد امتیاز دارد وشعارش را او می دهد این در فضای فرهنگی! ما تا کجا در راستای شبهه افکنی فعال هستیم ؟! وخیلی خوش خیالیم اگر اقدامی از جنس فرهنگی نکنیم!

*علما در بحث پیشگیری از بارداری چه می گویند؟
وی به سوء تفاهم دربخش اعتقادی پرداخت واظهار داشت: ما تمام استفتاهای مراجع را از 30 سال گذشته بررسی کرده ایم وحاصل این شد که در تمام سؤالات این چنینی دربحث جلوگیری اجازه با چهارشرط لحاظ شده است: 1- ضرری به حال مادرندا شته باشد2- منجربه عقیم سازی نشود3- مستلزم عمل حرام نباشد4- رضایت پدر ومادرهردو باشد وشما می بینید ضرر که دارد با آمار سرطان زنان والان هم در ناباروری در دنیا از متوسط به صورت معنا داری بالاتریم ووضع اتاق های عمل زنان وحضور مردان هم غیر قابل انکار است .که مردم به این چهار شرط اهتمام جدی نکردند ونه تبلیغ جدی در این زمینه شد که منجر به این مسائل گشت.
مسئول کارگروه جمعیت در ادامه به سیاستهای تشویقی اجتماعی واقتصادی در زمینه جمعیت اشاره کرد وافزود: از خرداد 91 در شورای انقلاب به این بحث پرداخته شده که نیاز به مطالبه درعرصه قانون گزاری وعملیاتی شدن دارد واجرایی هم نشده زیرا بار مالی دارد و باید برود مجلس، بودجه تصویب شود وهنوز سرگردان از این کمیسیون به آن کمیسیون می رود !
وی به عرصه فرهنگی موضوع اشاره کرد وبخشی از سخنان رهبر انقلاب دراین باره برای مبلغان حاضررا پخش نمود که فرمودند: این کار با شعارو صلوات درست نمی شود  بلکه باید عمیق وعلمی کار کرد و گره ذهنی مردم را دراین زمینه باز نمود وحقیقت مسأله را مثل بسیاری از مسائل روشن نمود که حرف اول را فرهنگ سازی دراین زمینه می زند.
سیاح در پایان این همایش را برای مبلغان وحضار مسئولیت آورخواند وپاداش آن را کم تر از اعمال ماه رمضان ندانست وآن را تلاشی خواند که در میزان الهی ثبت می شود.


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp
مدیریت سایت

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

آخرین دیدگاه ها
logo-samandehi
تبلیغات